Asiakastarina: Labmaster – Leikkimielinen kisailu parantaa työyhteisön kommunikointia

Labmaster on turkulainen yritys, joka on kehittänyt CRP-veritesteissä käytettävän uuden sukupolven laitteen. Yritys valmistaa sitä käytettäväksi sairaaloissa, klinikoilla sekä muissa terveydenhuollon yksiköissä. Tavoitteenaan Labmasterilla on parantaa diagnostiikan tarkkuutta, kustannustehokkuutta sekä helppokäyttöisyyttä.

"Tulin itse töihin Labmasterille noin 2 vuotta sitten, silloin meitä oli 4-5 henkilöä, mutta olemme nopeasti kasvaneet n. 20 hengen yritykseksi. Vastuu virkistyspäivistä ja niiden järjestämisestä on ollut minun. Pienemmällä porukalla olemme aiemmin käyneet mm. risteilyillä, koulutuksissa, pelaamassa laserpeliä ja pikkujouluina olemme mm. nauttineet hyvästä ruoasta. Halusimme kuitenkin tälle keväälle jotakin muuta; työyhteisömme on jakaantunut toimisto- ja laboratorioporukkaan työtehtävien osalta, joten kaikkien työtovereiden kanssa ei tule vietettyä aikaa tasaisesti. Työyhteisömme koostuu laajasta ikähaarukasta, ja pääasiassa vietämme työtämme työpöytien, laitteiden ja tietokoneiden kanssa sisätiloissa, joten lähdin suunnittelemaan aidosti virkistävää virkistyspäivää ulos raikkaaseen ilmaan. Lähdin hakemaan netistä sopivaa palveluntarjoajaa ja sitä kautta törmäsin Virkistyspäiviin. Kriteereinämme oli raikas ulkoilma, jotakin kaikille sopivaa ja mielellään useampi eri aktiviteetti, niin että jokaiselle löytyisi vähintään yksi mieluinen asia. Lopulta päädyimmekin uuteen palvelukokonaisuuteen Kupittaan alueella, johon kuului aamiainen Veritas Stadionilla, viiden lajin turnaus Kupittaan puistossa, lounas Kupittaan Paviljongilla sekä lopuksi vielä keilausta Kupittaan Keilahallissa. Virkistyspäivämme kesti n. 8.30- 14.00 ja mukana oli 21 henkilöä."

Tiimihenki ja kommunikaatio kehittyivät

Meidät jaettiin 4-5 henkilön tiimeihin leikkimielistä kisailua varten. Olin erikseen pyytänyt, että turnauksen ohjaaja jakaa meidät, sillä halusimme välttää koulun liikuntatuntimaista porukan valitsemista. Jako toteutettiinkin sattumanvaraisesti vetämällä eri värisiä tiimihuiveja pussista. Turnaus kesti yhteensä noin 2 tuntia ja sinä aikana tiimit kävivät läpi kaikki 5 lajia. Lajeina oli mm. tarkkuuslajeja, sumopainia, tiimikuulan kuljetusta sekä frisbeegolf- puttausta. Työyhteisömme vanhemmille jäsenille sumopaini vaikutti aluksi hieman pelottavalta, mutta turnauksen ohjaaja kertoi meille rauhassa sen idean, esitteli välineet ja puhui turvallisuudesta. Kenenkään ei ollut pakko osallistua, mutta lopuksi kaikki meistä osallistuivat sumopainiin -  ja meno olikin ratkiriemukasta. Lopuksi moni halusi vielä uudelleen sumopainimaan, vaikka turnauskin oli jo ohi! Ilmakin helli meitä; aurinko paistoi, vaikka tuuli olikin viileä – sumopuvussa tuulikin teki loppujen lopuksi ihan hyvää…

Kupittaan alueen palveluntarjoajien yhdistäminen

Kokonaisuus oli todella viihdyttävä ja helppo logistisesti. On äärettömän hyvä idea yhdistää Kupittaan alueen palveluntarjoajia, sillä koko päivän ajan voitiin vain kävellä muutama sata metriä Kupittaan puiston halki, joka alueenakin on jo ihana. Veritas Stadionin aamupalalla saimme hyvää virtaa turnausta varten, itse turnaus virkisti, nauratti ja toi energiaa, jonka jälkeen nautimme Kupittaan Paviljongilla herkullisen lounaan. Siitä vielä jatkoimme muutaman askeleen viereiseen Kupittaan Keilahalliin. Osa meistä oli jo tottuneita keilaajia, mutta osalle tämä oli ensimmäinen kerta. Saimme keilahallissa vielä toiset hyvät matsit, kun leikkimielinen kisailu alkoi viritä kaikkien selkärangassa… Suosittelisin tätä Kupittaan alueen virkistyspäivää ihan kenelle tahansa! Kaikki oli helppoa ja kätevää, eikä pientä kisailun aiheuttamaan hikikarpaloa kannata pelätä!

Helppous antaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja nauttimiseen

Minulle henkilökohtaisesti tämä oli ihana kokemus, sillä normaalisti joudun järjestämään virkistyspäivät alusta saakka itse etsien tilat, aktiviteetit ja ruokailun erikseen. Nyt sain hankittua koko päivän palvelut yhdellä kertaa Virkistyspäiviltä. Koko päivän ajan meitä ohjattiin ja opastettiin, niin että minun ei tarvinnut huolehtia mistään; ei aikatauluista, ei ohjelmasta, eikä siirtymisistä. Sain itse vain nauttia – kuten kaikki muutkin.

Virkistyspäivistä parempaa tiimihenkeä

Olen itse törmännyt siihen, miten työyhteisö kasvaa nopeasti ja helposti siihen muodostuu omia pienryhmiä sisälle. Jos haluaa tuntea koko porukan tasaisemmin ja oppia tuntemaan heidät myös vapaa-ajalla, virkistyspäivät ovat mainio mahdollisuus siihen. Virkistyspäivät auttavat parantamaan kommunikaatiota, sillä näissä leikkimielisissä tilanteissa on “pakko” kommunikoida niidenkin kanssa, joiden kanssa ei normaalisti jaa työtehtäviä arjessa. On ihana huomata, että kaikki työyhteisön jäsenet ovat iloisia ja ihania tyyppejä, ja virkistyspäivän jälkeen parempi kommunikaatiotaso ja yhteishenki jatkuvat myös työympäristössä. Vielä tällainen ulkona vietetty, sporttisempi virkistyspäivä todella virkistää, ja antaa hurjasti lisäenergiaa!

 

Terveisin,

Zanna, Business Controller

& koko Labmasterin tiimi

www.labmaster.fi


>